Een huis kopen is voor velen een van de belangrijkste beslissingen in hun leven. Het is immers de plek voor geborgenheid, gezelligheid en persoonlijke ontwikkeling. Maar het is ook een grote verplichting, omdat je elke maand kosten hebt aan de woningfinanciering. Er komt heel wat kijken bij het afsluiten van een hypotheek, met name bij de regels en wetten die daarbij komen kijken. Want zeg nou eerlijk: als leek is het bijna onmogelijk om door de bomen het bos nog te zien. Vandaar dat het verstandig is om een hypotheekadviseur in te schakelen. In deze blogpost leggen we uit waarom je echt niet zonder goed hypotheekadvies kunt.

Kennis en ervaring

Een hypotheekadviseur is een expert op het gebied van hypotheken. Hij heeft kennis van de verschillende regelgevingen die hierbij van belang zijn en kan daarom ook de mogelijkheden en verbeteringen die jij als klant hebt benutten. Het afsluiten van een hypotheek doe je voor gemiddeld tien tot vijfentwintig jaar en het is een grote financiƫle verplichting. Daarom wil je het liefst een hypotheek met een laag risico, weinig kosten en een korte looptijd. Een hypotheekadviseur helpt je bij het maken van de juiste keuzes voor jouw persoonlijke situatie.

Inzicht in je situatie

Een hypotheekadviseur kijkt verder dan alleen jouw wensen en behoeften om oplossingen te bieden. Door middel van een inventarisatie van je huidige en toekomstige persoonlijke situatie, zoals het inkomen, pensioen en verzekeringen, wordt er aanvullend advies gegeven wat betreft de mogelijkheden en beperkingen van de hypotheekverstrekkers.

Doeltreffend advies

Een hypotheekadviseur kijkt naar de verschillende hypotheekvormen, rentetarieven, voorwaarden en premies, zodat jij de beste hypotheek krijgt voor jouw persoonlijke situatie. Onafhankelijk hypotheekadvies betekent dat er geen belangenverstrengeling plaatsvindt tussen de hypotheekadviseur en de hypotheekverstrekker. Hiermee wordt zekerheid geboden dat het advies in jouw belang is en niet in dat van de hypotheekverstrekker.

Zekerheid en vertrouwen

Een hypotheekadvies biedt zekerheid en vertrouwen bij de aankoop van je nieuwe huis. Hypotheekadvies is echter duurder in vergelijking met het zelf uitzoeken van een hypotheek. Echter vele hypotheekadviseurs worden betaald door de hypotheekverstrekker, hierdoor hoef jij als klant geen hypotheekadvieskosten te betalen.

Een hypotheekadviseur biedt toegevoegde waarde in het proces van het afsluiten van een hypotheek. Het zorgt voor financiƫle zekerheid en vertrouwen bij de aankoop van je nieuwe woning. De kennis en ervaring van de hypotheekadviseur worden gebruikt om het hypotheekproces te vereenvoudigen en het risico zo laag mogelijk te houden. Ongeacht je kennis van de hypotheekmarkt, is het belangrijk om een hypotheekadviseur in de arm te nemen, omdat het advies wat gegeven wordt altijd in jouw voordeel is. Een hypotheekadviseur wordt betaald om jou het beste advies en de beste hypotheek te bieden. Voor meer informatie kun je terecht op bijvoorbeeld unive.nl.